Konfekcjonowanie i liofilizacja produktów

Zapraszamy do współpracy w zakresie realizacji usługi liofilizacji i konfekcjonowania powierzonych nam produktów.

Zakres usług

  • opracowanie receptur
  • liofilizacja produktów
  • dozowanie wg podanej lub opracowanej przez nas receptury
  • mieszanie produktów spożywczych
  • pakowanie gotowego wyrobu do opakowań
  • wybranych przez klienta – typu kubeczek o średnicy 95mm
  • pakowanie opakowań zbiorczych na palety i zabezpieczenie do transportu

W SPRAWIE SZCZEGÓŁÓW PROSIMY O KONTAKT MAILOWY:

e.podebska@transarr.pl biuro@quicker-food.com.pl

czym jest liofilizacja?

Liofilizacja  polega na usunięciu wody z zamrożonego produktu w przebiegu sublimacji czyli zamiany lodu w parę wodną z pominięciem fazy ciekłej. W procesie tym suszenie zachodzi w niskich temperaturach oraz pod obniżonym ciśnieniem, co ogranicza dostęp tlenu, mogącego pogorszyć jakość surowca.

Liofilizaty są produktami o wysokiej wartości dodanej są lekkie, pożywne i łatwe w przygotowaniu do konsumpcji oraz posiadają długi okres przechowywania.

Hermetycznie zamknięte zachowują świeżość od kilku miesięcy nawet do kilku lat. Dodatkowo zachowane zostają smak, zapach, kolor oraz termolabilne składniki żywności. Liofilizacja nie wymaga dodawania konserwantów w procesie technologicznym, artykuły te są zdrowe i naturalnie smaczne.

W naszej firmie jesteśmy w stanie jednorazowo poddać liofilizacji produkty od niewielkich ilości nawet do 15kg w zależności od wybranego surowca, które zmieszczą się na tacach o powierzchni 0,4m2.